Om

Björnkulan
Björnkulan är en familjeägd lägenhet belägen i det barn- och familje vänliga skidområdet Åre Björnen. Lägenheten har nära till backen och erbjuder Ski in/Ski out! Lägenheten består av ett stort allrum, köksdel, ett stort sovrum med dubbelsäng och två mindre med våningssäng (totalt 6 sovplatser 2 per sovrum), wc/dusch, bastu och torkskåp. Köket är välutrustat med kyl, frys, diskmaskin, mikrovågsugn, brödrost och våffeljärn. Det finns även kabel TV och gratis WiFi i lägenheten.

Åre Björnen
1981 byggdes Åre Björnens två första liftar; den ena var dagens Teleski-knapplift Vargliften, men var fram till 1998 dragen längsmed nuvarande ankarliften Björnliften som tillkom 1987 (benämndes därefter temporärt Björnliften 1 och 2). Idag finns 10 liftar och 18 nedfarter i Åre Björnens skidområde.

Åre Björnen är en del av Åres skidområde beläget cirka fem kilometer öster om Åre centralort och är sedan år 1998 inriktat åt barnfamiljer. Skidområde består huvudsakligen av lätta (“blå” och “gröna”) nedfarter, men längre västerut kring Högåsen och Sadeln finns även några medelsvåra (“röda”) nedfarter och möjligheter till off-piståkning i skogen. Det finns ett antal längdåkningsspår i skogsterräng, och sommartid vandringsleder i skog och fjäll. Det finns Matbutik och Skistarshop med skiduthyrning.

Aktuellt läge i Björnen: Se väder och öppna backar i Åre (skistar.com)

Länkar: